După cum cu bine stiti, cărămida este una dintre cele mai vechi elemente de construcție. Imediat ce omul a descoperit focul a înțeles cat de usor poate sa construiască cu pamant tratat prin foc. De atunci si pana azi, ingredientele au ramas aceleasi – argila, nisip fin, apa pură – totul trecut prin foc. Acest material este și astăzi unul dintre cele mai populare din sectorul de construcții, imobiliar și nu numai.

In prezent, chiar daca materialele primare au ramas aceleasi, industria moderna a perfectionat modul de realizare al caramizilor. Astazi exista pe piata diferite tipuri de caramizi, modele, grosimi si texturi. Altfel spus, in afara de caramida clasica, din argila arsa, astazi se foloseste din abundenta in construcii si caramida ceramica. Aceasta poate fi cu goluri sau monobloc, si are fata de componenta clasica si portelan sau samota.

Exista si caramida refractara, folosita in constructia furnalelor sau cosurilor de fum, datorita materialelor cu punct de topire foarte inalt folosite in comozitia sa.

DV 8 8608749 02 4c RO 20171115213214

Cele mai importante avantaje atunci cand vorbim de caramida

  1. Caramida are un coeficient de rezistenta extrem de ridicat la presiune. Datorita structurii sale compacte, caramida este extrem de utila pentru gestionarea punctelor de rezistenta a caselor.

Altfel spus, o caramida rezistenta trebuie sa poata sa sustina cel putin 7 N forta pe fiecare milimetru patrat.

  1. Cărămida este un bun izolator termic. Zidurile exterioare si interioare ale unei locuinte prezinta avantajul unei conductivitati termice scazute, dacă sunt realizate din caramida.

Asta inseamna ca iarna se va pierde greu caldura din interior, ceea ce asigura un randament ridicat atunci cand vorbim de incalzire si facturi mai mici la intretinere, iar vara se va pastra racoare in apartament. Totul este influentat din punct de vedere termic de geometria golurilor interioare, numarul lor si grosimea blocului de caramida, vor creste proprietetile termice ale zidurilor.

  1. Sa nu uităm ca atunci cand vorbim de caramida vorbim de cel mai ecologic material de construcție. Datorita ingredientelor 100% naturale, caramida poate fi reciclata la nesfârșit iar dacă este abandonată în aer liber, ea va fi rapid reintegrata în circuitul natural.

Vreti sa va convingeti singuri? Va asteptam sa va programați o vizita si sa veniti sa vedeți cum decurg lucrările in cartierul Adora Park.

Contact
0731.897.847 sau ciprian@adoraparkarad.ro
0737.737.738 sau cosmin@adoraparkarad.ro

Screenshot 2020 10 22 at 09.17.47